„A Győri kaputól Lillafüredig” Egészség Terek a Diósgyőri Horizonton

A Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. nagyon fontosnak tartja az egészségmegőrzést nemcsak a fiatalok, de az idősek körében is, ezért több művelődési házát is bevonta abba a közel egy éven át tartó programsorozatba, ami a 2022.05.28-i Fitt Feszt 3.0 eseménnyel zárult.

Az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatják, hogy fontos az emberek számára a mentális és testi egészség, így a Diósgyőri Horizont Helyi Közösség Helyi Akciócsoport felhívására beadott pályázatunkban ezeket tartottuk szem előtt, melyben kiemelt szerepet kap az egészségügyi, sport és szabadidős tevékenységek támogatása. „Egészség Terek a Diósgyőri Horizonton” címmel 303 alkalmat tartalmazó programsorozatot valósítottunk, ami közel egy évet ívelt át, 2021. augusztus 1-től 2022. május 31-ig. Mentálhigiénés és interaktív ismeretterjesztő előadásokat, „Test és Lélek” közösségi klubprogramokat és egészségmegőrző családi napokat, valamint ingyenes társastánc és jóga foglalkozásokat is tartottunk a rendezvények között.

A programsorozat a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01957 „Egészség Terek a Diósgyőri Horizonton” projekt keretében valósult meg.

A projekt célcsoportja: Miskolc városában a Diósgyőri Akciócsoport által lefedett területen élő- főként hátrányos helyzetű – fiatalok, gyermekes családok. Számukra került kialakításra a megvalósított tevékenységek szakmai tartalma, hozzájárulva a helyi identitás erősítéséhez, az életminőség javításához. Ingyenesen igénybe vehető volt a szolgáltatások széles köre.

Megvalósult innovatív elemek: mentálhigiénés foglalkozások (Test és lélek összekapcsolása) interaktív rendezvények, gyógynövények illata- előadássorozat, klubfoglalkozások, családi nap mellett számos esemény melyek az egészégmegtartási minta kialakítását célozták.

A projekt fő célja: Az egyéni és közösségi szintű pozitív egészségmegtartási minta kialakítása, és a civil szféra nagyobb szerepvállalása az önkéntességben rejlő lehetőségek kihasználásával. Programjainkkal reményeink szerint hozzájárultunk az egészséges, élményeket adó, élhető város koncepciójához.

Két komplex nagy családi rendezvény már megvalósult. Sajtómegjelenés és TV interjú is volt a két nagy esemény kapcsán. A Fitt Feszt Egészségnap valamint a Mentes Gasztrofesztivál pozitív eredménnyel zárult több száz résztvevővel, a résztvevők visszajelzései alapján rendkívül jónak és hasznosnak ítélték ezeket a programokat. Minden korosztályt sikerült megszólítani. Az egészségnap célja az életminőség javítását célzó ismeretanyagok átadása volt szórakoztató elemekkel tarkítva. A Mentes Gasztrofesztivál kifejezetten az egészséges táplálkozás fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet, kiállítókkal és prevenciót célzó programokkal. A rendszeresen jelentkező programok promotálása, népszerűsítése folyamatosan zajlott. A honlapon, tablókon, facebookon igyekeztünk a kívánt célcsoportot elérni. A projekt innovatív eleme a „Test és lélek „mentálhigiénés előadássorozat is két helyszínen zajlott. Az Ady Endre Művelődési Házban valamint az Ifiházban megvalósuló rendezvénysorozat kapcsán többek között az önismeret, a helyes táplálkozás hatása, a családi értékek, a belső gyógyító erőnk, a stresszkezelés, vagy akár a gyógynövények hasznos felhasználása témakörök szakértőinek előadásai közül választhattak az érdeklődők. Feldolgozásra kerültek még az alábbi témák is: a test és a lélek összhangja, a boldogságkeresés, a kiégés, az intelligencia típusai, vagy akár a gyermeknevelés témakörei. További rendszeresen megvalósult programjaink:

Jóga az egészség forrása. (jóga ovi, jóga suli)

Kisbabával is egészségesen (Egészségmegőrző Baba-mama klub) az Ady Endre Művelődési Házban valamint az Ifiházban megvalósuló rendezvénysorozat volt.

Társastánccal az egészségért klub Az eredetileg tervezett három helyszín helyett (Ady, Vasgyári közösségi Ház, Ifiház) a Vasgyári Közösségi Ház komplett felújítás miatti bezárása következményeként a célcsoport (senior) részére az Ady Endre Művelődési Házban kerültek megtartásra a táncfoglalkozások.

A projektben megvalósuló gyógynövényes előadássorozat témái voltak többek között Tavaszi gyógynövényeink, „Ismertebb külföldi fűszer és gyógynövények”, Aromaterápia, „Zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék gyógyító hatásai idősek számára”, “Stresszoldó, nyugtató, altató növények”.

A lezajlott eszközbeszerzések is a projekt céljainak megvalósulását szolgálták. (mozgásművészeti és sporteszközök vásárlása, projektor, hangfal, mobil tükrök).

A projekt kapcsán több innovatív, új preventív, egészségmegőrző programot indíthattunk el. (Például a Gyógynövények illata, Test és lélek, Baba-mama projekt.) A megvalósítás eredményeként komplex nagyrendezvényt, családi napot, ismeretterjesztő, egészségmegőrző klubot, mozgásművészeti, ingyenesen látogatható, szabadidősporthoz kapcsolódó tanfolyamot hozhattunk létre. A projekt hosszú távú hasznosulása és a létrehozott eredmények fenntartásának, működtetésének célja, hogy a művelődési ház hosszú távon is a városrész érdekeit szolgálja. Társadalmi hatással bírva a városrész megtartó képességére, a helyiek közérzetének javítására.


Ady - Közösség - Pont – Neked

TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00759 Ady - Közösség - Pont – Neked

A projekt keretén belül az Ady Endre Művelődési Ház mozgásművészeti és klubterme kerül felújításra. Az infrastruktúra fejlesztésével korszerű körülményekkel biztosítottá válik a diósgyőri lakosság egészségmegőrzést és prevenciót célzó programjainak megvalósítása. A beruházás segítségével négy mozgásformációs terem, öltöző és mosdó kerül felújításra. Padló és mennyezet burkolat, csempe és padlólap csere valósul meg, majd a falak javításra és festésre kerülnek. A felújítás során a termek és a klubhelyiségek parketta, lámpatest, elektromos hálózat cseréje, öltözők és mosdók festése, burkolás és szaniter csere valósul meg. Eszközbeszerzés keretében öltözőszekrények, fali tükrök, hangtechnikai eszközök beszerzése valósul meg. Célunk energiatakarékos, modern terek biztosítása a közösség számára. Innovatív, új preventív egészségmegőrző programok indulnak majd melyek ingyenesen látogathatóak az új helyiségekben.

A felújítási munkálatok a bontási tevékenységeket követően megfelelően folytak. A beépítendő anyagok beszerzése után a tervezett eszközök beszerzése is folyamatosan zajlott. A munkálatok amennyire lehet igazodtak a művelődési ház működéséhez. A mozgásművészeti termekben a felszerelt klímák üzembehelyezése megtörtént. Az öltöző és mosdó helyiségek felújítása megtörtént, csempe és padlólap csere megvalósult, a balett terem új show padlóval és falitükörrel lett gazdagabb, folyamatosak voltak a festési munkálatok. Az ütemezés nehezen olt tartható, de a vállalt határidőre minden projektelem teljesült.

A projekt esetében a takarékosság és költséghatékonyság alapelveit tartottuk szem előtt, a menedzsment tevékenységet saját erőből valósítottuk meg, saját munkaerőt is bevontunk a feladatok végrehajtásába. A tervezett beruházással energiatakarékos, modern tereket nyertünk melyek minden közösség számára elérhetőek.

Környezeti fenntarthatósági szempontok érvényesültek a felújítások során. Az eredmények hosszú távon a városrészek érdekeit szolgálják, javítják a versenyképességet, társadalmi hatással bírnak. A fejlesztések eredményeként várhatóan növekszik a megújított közösségi tereket rendszeresen igénybe vevő lakosság aránya, illetve a közösségi, szabadidős, közszolgáltatást nyújtó terekkel, létesítményekkel való lakossági elégedettség.


"NÉGY ÉVSZAK MISKOLCON"

"Ősz"

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft.

a TOP-6.9.2-16-MI1-2017-00002 Miskolc Te Vagy! projekt

tehetségkutató programjának keretében

„NÉGY ÉVSZAK MISKOLCON

címmel amatőr természetfotó pályázatot hirdet.

A pályázat négy részből áll, a negyedik körben őszi tematikájú természetfotókat várunk.

Kedves Amatőr Természetfotósok!

Arra kérünk Titeket, hogy menjetek ki a szabadba, örökítsétek meg Miskolc és környékének őszi természeti szépségeit, és osszátok meg velünk ezeket a fotókat.

Pályázni email regisztrációt követően, a teljes pályázati időszak alatt Miskolcon és környékén készült fotóval lehet. A pályázatban fényképezőgéppel és mobiltelefonnal készült fotókat is várunk. A játékban részt vehet minden, Miskolci lakcímmel rendelkező, cselekvőképes természetes személy.

A részvétellel a pályázó elfogadja a jelen kiírásban részletezett feltételeket.

A képek beküldési határideje: 2021. november 30.

Egy pályázó összesen 1 db képpel nevezhet, amit kérünk a jelentkezési űrlap mellékleteként feltölteni, valamint kérjük a fotó készítésének helyét is feltüntetni.

A pályázati e-mailben az alábbi személyes adatokat kérjük megadni:

- fotós neve

- lakcíme

- e-mail címe

- telefonszáma

A pályázatra jelentkezni és a fotót feltölteni a következő űrlapon keresztül lehet: https://forms.gle/JJGVUGzRfSc2XjZd6

A fotókat a Miskolci Kulturális Központ facebook oldalán megjelenítjük (a beküldött fényképeket tehát a pályázó nevével együtt a facebook oldalunkon keresztül nyilvánosságra hozzuk), ahol 2021. december 1. és 14. között az oldal látogatói szavazatot adhatnak a fotókra. Szavazni az eredeti bejegyzésben megosztott képekre leadott like-okkal lehet.

Az első három legtöbb közönségszavazatot kapott fotó készítője értékes ajándékutalványban részesül.

FIGYELEM!

A jelentkezéssel együtt a pályázó hozzájárul az általa beküldött mű felhasználásához és nyilvánosságra hozatalához a jelen játékkal összefüggésben, továbbá hozzájárul a pályázó nevének az Miskolci Kulturális Központ facebook oldalán való megjelenítéséhez, nyilvánosságra hozatalához. Jelentkező elfogadja az Miskolci Kulturális Központ adatkezelési tájékoztatóját a jelen játékkal összefüggésben.

Az adatkezelési tájékoztató elérhető a következő oldalon: https://bit.ly/39LO1kk

A fotók készítőinek nevét adatkezelési tájékoztatónkkal összhangban a feltöltött fényképek mellett szeretnénk megjelölni.

A nevezés díjtalan.

Felhívjuk figyelmedet, hogy a pályázó teljes körűen felel az általa megadott adatok valódiságáért, valamint azért, hogy az általa benyújtott pályamű nem sérti más személy jogait, ideértve a személyiségi és szerzői jogokat. A szervező fenntartja a jogot jelen kiírás módosítására, kiegészítésére vagy a játék megszüntetésére. Szervező és valamely pályázó közötti esetleges jogvita elbírálására a szervező székhelye szerinti illetékes, hatáskörrel rendelkező bíróság jogosult.

A játékot a Facebook semmilyen formában nem támogatja, nem hagyta jóvá és azzal összefüggésbe nem hozható. A szervező kijelenti, hogy a Facebookot teljes körűen mentesíti minden harmadik fél igénye alól, amely a jelen kiírás tárgya szerinti játékkal kapcsolatos. A részvétellel a játékos elfogadja, hogy a Facebookot teljes körűen mentesíti minden harmadik fél igénye alól, amely a jelen játékban történő részvételével kapcsolatos.


"Nyár"

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft.

a TOP-6.9.2-16-MI1-2017-00002 Miskolc Te Vagy! projekt

tehetségkutató programjának keretében

„NÉGY ÉVSZAK MISKOLCON

címmel amatőr természetfotó pályázatot hirdet.

A pályázat négy részből áll, a harmadik körben nyári tematikájú természetfotókat várunk.

Kedves Amatőr Természetfotósok!

Arra kérünk Titeket, hogy menjetek ki a szabadba, örökítsétek meg Miskolc és környékének nyári természeti szépségeit, és osszátok meg velünk ezeket a fotókat.

Pályázni email regisztrációt követően, a teljes pályázati időszak alatt Miskolcon és környékén készült fotóval lehet. A pályázatban fényképezőgéppel és mobiltelefonnal készült fotókat is várunk. A játékban részt vehet minden, Miskolci lakcímmel rendelkező, cselekvőképes természetes személy.

A részvétellel a pályázó elfogadja a jelen kiírásban részletezett feltételeket.

A képek beküldési határideje: 2021. augusztus 31.

Egy pályázó összesen 1 db képpel nevezhet, amit kérünk a jelentkezési űrlap mellékleteként feltölteni, valamint kérjük a fotó készítésének helyét is feltüntetni.

A pályázati emailben az alábbi személyes adatokat kérjük megadni:

- fotós neve

- lakcíme

- e-mail címe

- telefonszáma


A fotókat a Miskolci Kulturális Központ facebook oldalán megjelenítjük (a beküldött fényképeket tehát a pályázó nevével együtt a facebook oldalunkon keresztül nyilvánosságra hozzuk), ahol 2021. szeptember 1 és 14 között az oldal látogatói szavazatot adhatnak a fotókra. Szavazni az eredeti bejegyzésben megosztott képekre leadott like-okkal lehet.

Az első három legtöbb közönségszavazatot kapott fotó készítője értékes ajándékutalványban részesül.

FIGYELEM!

A jelentkezéssel együtt a pályázó hozzájárul az általa beküldött mű felhasználásához és nyilvánosságra hozatalához a jelen játékkal összefüggésben, továbbá hozzájárul a pályázó nevének az Miskolci Kulturális Központ facebook oldalán való megjelenítéséhez, nyilvánosságra hozatalához. Jelentkező elfogadja az Miskolci Kulturális Központ adatkezelési tájékoztatóját a jelen játékkal összefüggésben.

Az adatkezelési tájékoztató elérhető a következő oldalon: https://bit.ly/39LO1kk

A fotók készítőinek nevét adatkezelési tájékoztatónkkal összhangban a feltöltött fényképek mellett szeretnénk megjelölni.

A nevezés díjtalan.

Felhívjuk figyelmedet, hogy a pályázó teljes körűen felel az általa megadott adatok valódiságáért, valamint azért, hogy az általa benyújtott pályamű nem sérti más személy jogait, ideértve a személyiségi és szerzői jogokat. A szervező fenntartja a jogot jelen kiírás módosítására, kiegészítésére vagy a játék megszüntetésére. Szervező és valamely pályázó közötti esetleges jogvita elbírálására a szervező székhelye szerinti illetékes, hatáskörrel rendelkező bíróság jogosult.

A játékot a Facebook semmilyen formában nem támogatja, nem hagyta jóvá és azzal összefüggésbe nem hozható. A szervező kijelenti, hogy a Facebookot teljes körűen mentesíti minden harmadik fél igénye alól, amely a jelen kiírás tárgya szerinti játékkal kapcsolatos. A részvétellel a játékos elfogadja, hogy a Facebookot teljes körűen mentesíti minden harmadik fél igénye alól, amely a jelen játékban történő részvételével kapcsolatos.


"Tavasz"

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft.

a TOP-6.9.2-16-MI1-2017-00002 Miskolc Te Vagy! projekt

tehetségkutató programjának keretében

„NÉGY ÉVSZAK MISKOLCON

címmel amatőr természetfotó pályázatot hirdet.

A pályázat négy részből áll, a második körben tavaszi tematikájú természetfotókat várunk.

Kedves Amatőr Természetfotósok!

Arra kérünk Titeket, hogy menjetek ki a szabadba, örökítsétek meg Miskolc és környékének tavaszi természeti szépségeit, és osszátok meg velünk ezeket a fotókat.

Pályázni email regisztrációt követően, a teljes pályázati időszak alatt Miskolcon és környékén készült fotóval lehet. A pályázatban fényképezőgéppel és mobiltelefonnal készült fotókat is várunk. A játékban részt vehet minden, Miskolci lakcímmel rendelkező, cselekvőképes természetes személy.

A részvétellel a pályázó elfogadja a jelen kiírásban részletezett feltételeket.

A képek beküldési határideje: 2021. május 30.

Egy pályázó összesen 1 db képpel nevezhet, amit kérünk a jelentkezési űrlap mellékleteként feltölteni, valamint kérjük a fotó készítésének helyét is feltüntetni.

A pályázati emailben az alábbi személyes adatokat kérjük megadni:

- fotós neve

- lakcíme

- e-mail címe

- telefonszáma

A pályázatra jelentkezni és a fotót feltölteni a következő űrlapon keresztül lehet:

https://bit.ly/3tyFKIl

A fotókat a Miskolci Kulturális Központ facebook oldalán megjelenítjük (a beküldött fényképeket tehát a pályázó nevével együtt a facebook oldalunkon keresztül nyilvánosságra hozzuk), ahol 2021. június 1-16 között az oldal látogatói szavazatot adhatnak a fotókra. Szavazni az eredeti bejegyzésben megosztott képekre leadott like-okkal lehet.

Az első három legtöbb közönségszavazatot kapott fotó készítője értékes ajándékutalványban részesül.

FIGYELEM!

A jelentkezéssel együtt a pályázó hozzájárul az általa beküldött mű felhasználásához és nyilvánosságra hozatalához a jelen játékkal összefüggésben, továbbá hozzájárul a pályázó nevének az Miskolci Kulturális Központ facebook oldalán való megjelenítéséhez, nyilvánosságra hozatalához. Jelentkező elfogadja az Miskolci Kulturális Központ adatkezelési tájékoztatóját a jelen játékkal összefüggésben.

Az adatkezelési tájékoztató elérhető a következő oldalon:

https://bit.ly/39LO1kk

A fotók készítőinek nevét adatkezelési tájékoztatónkkal összhangban a feltöltött fényképek mellett szeretnénk megjelölni.

A nevezés díjtalan.

Felhívjuk figyelmedet, hogy a pályázó teljes körűen felel az általa megadott adatok valódiságáért, valamint azért, hogy az általa benyújtott pályamű nem sérti más személy jogait, ideértve a személyiségi és szerzői jogokat. A szervező fenntartja a jogot jelen kiírás módosítására, kiegészítésére vagy a játék megszüntetésére. Szervező és valamely pályázó közötti esetleges jogvita elbírálására a szervező székhelye szerinti illetékes, hatáskörrel rendelkező bíróság jogosult.

A játékot a Facebook semmilyen formában nem támogatja, nem hagyta jóvá és azzal összefüggésbe nem hozható. A szervező kijelenti, hogy a Facebookot teljes körűen mentesíti minden harmadik fél igénye alól, amely a jelen kiírás tárgya szerinti játékkal kapcsolatos. A részvétellel a játékos elfogadja, hogy a Facebookot teljes körűen mentesíti minden harmadik fél igénye alól, amely a jelen játékban történő részvételével kapcsolatos.

"Tél"

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft.

a TOP-6.9.2-16-MI1-2017-00002 Miskolc Te Vagy! projekt keretében

„NÉGY ÉVSZAK MISKOLCON

címmel amatőr természetfotó pályázatot hirdet.

A pályázat négy részből áll, első körben téli tematikájú természetfotókat várunk.

Kedves Amatőr Természetfotósok!

Arra kérünk Titeket, hogy menjetek ki a szabadba, örökítsétek meg Miskolc és környékének téli természeti szépségeit, és osszátok meg velünk ezeket a fotókat.

Pályázni email regisztrációt követően, a teljes pályázati időszak alatt Miskolcon és környékén készült fotóval lehet. A pályázatban fényképezőgéppel és mobiltelefonnal készült fotókat is várunk. A játékban részt vehet minden, Miskolci lakcímmel rendelkező, cselekvőképes természetes személy, aki 18. életévét betöltötte. A játékban nem vehetnek részt a szervező (Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft.) munkatársai és azok közeli hozzátartozói (Ptk. 8:1 §) pont).

A részvétellel a pályázó elfogadja a jelen kiírásban részletezett feltételeket.

A képek beküldési határideje: 2021. március 31. éjfél

Egy pályázó összesen 1 db képpel nevezhet, amit kérünk a pályázati email mellékleteként megküldeni, valamint kérjük a fotó készítésének helyét is feltüntetni.

A pályázati emailben az alábbi személyes adatokat kérjük megadni:

- fotós neve

- lakcíme

- e-mail címe

- telefonszáma

A pályázati anyagot e-mailben, a kozossegfejlesztes@miskolcikulturaliskozpont.hu email címre várjuk. A levél tárgya „Négy évszak Miskolcon fotópályázat – TÉL” legyen.

A fotókat a Miskolci Kulturális Központ facebook oldalán megjelenítjük (a beküldött fényképeket tehát a pályázó nevével együtt a facebook oldalunkon keresztül nyilvánosságra hozzuk), ahol 2021. április 6. és április 13. között az oldal látogatói szavazatot adhatnak a fotókra. Szavazni az eredeti bejegyzésben megosztott képekre leadott like-okkal lehet.

FIGYELEM!

A jelentkezéssel együtt a pályázó hozzájárul az általa beküldött mű felhasználásához és nyilvánosságra hozatalához a jelen játékkal összefüggésben, továbbá hozzájárul a pályázó nevének az Miskolci Kulturális Központ facebook oldalán való megjelenítéséhez, nyilvánosságra hozatalához. Jelentkező elfogadja az Miskolci Kulturális Központ adatkezelési tájékoztatóját a jelen játékkal összefüggésben. (Az adatkezelési tájékoztató a linken elérhető.)

A fotók készítőinek nevét adatkezelési tájékoztatónkkal összhangban a feltöltött fényképek mellett szeretnénk megjelölni. Kérjük, ennek lehetővé tétele érdekében az alábbi szöveget illesszétek be az e-mailbe, amellyel a játékra jelentkeztek:

A pályázatban való részvétel feltételeit és az adatkezelési tájékoztató tartalmát megismerten, valamint hozzájárulok ahhoz, hogy az általam beküldött fénykép mellett a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. [Miskolci Kulturális Központ] Facebook oldalán a nevem is feltüntetésre kerüljön, a művet, valamint nevemet az Miskolci Kulturális Központ nyilvánosságra hozza.

A fotópályázatra benyújtott képeket a jövőben oktatási, valamint ismeretterjesztési célú kiadványainkhoz, valamint honlapunkon, közösségi médiafelületeinken is szeretnénk felhasználni. Ehhez azonban szükségünk van a külön hozzájárulásodra, melyet akként tudsz megadni, hogy a jelentkezéseddel egyidejűleg az e-mailbe bemásolod az alábbi szöveget is:

Felhasználási engedély: hozzájárulok, hogy a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. [Miskolci Kulturális Központ] által kiírt fotópályázatra beadott munkámat, továbbá nevemet, mint a mű szerzőjének nevét az Miskolci Kulturális Központ kiállításon, kiadványban, közösségi oldalon, elektronikus vagy nyomtatott formában felhasználja. Nyilatkozom, hogy határozatlan időtartamú, harmadik személy részére is átengedhető, díjazás és korlátozás nélküli felhasználási jogot biztosítok az Miskolci Kulturális Központ részére a pályamű vonatkozásában. Nyilatkozom, hogy a pályaműre nézve korlátozás nélküli rendelkezési jogom áll fenn, a pályamű készítésével, valamint annak felhasználásával és a jelen felhasználási engedély megadásával nem sértettem meg harmadik személy személyiségi vagy szerzői jogát. A fentiekkel összefüggésben nyilatkozom, hogy az adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem.

Az első három legtöbb közönségszavazatot kapott fotó készítője értékes ajándékutalványban részesül.

A nevezés díjtalan.

Felhívjuk figyelmedet, hogy a pályázó teljes körűen felel az általa megadott adatok valódiságáért, valamint azért, hogy az általa benyújtott pályamű nem sérti más személy jogait, ideértve a személyiségi és szerzői jogokat. A szervező fenntartja a jogot jelen kiírás módosítására, kiegészítésére vagy a játék megszüntetésére. Szervező és valamely pályázó közötti esetleges jogvita elbírálására a szervező székhelye szerinti illetékes, hatáskörrel rendelkező bíróság jogosult.

A játékot a Facebook semmilyen formában nem támogatja, nem hagyta jóvá és azzal összefüggésbe nem hozható. A szervező kijelenti, hogy a Facebookot teljes körűen mentesíti minden harmadik fél igénye alól, amely a jelen kiírás tárgya szerinti játékkal kapcsolatos. A részvétellel a játékos elfogadja, hogy a Facebookot teljes körűen mentesíti minden harmadik fél igénye alól, amely a jelen játékban történő részvételével kapcsolatos.

Szavazás itt!


PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. nyilvános pályázatot ír ki

Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alkotóművészek számára

„Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Alkotóművészek home office-ban 2020”

címmel.

Rendhagyó felhívásunk azoknak a vizuális tárgyalkotó alkotóművészeknek szól, akik a járvány miatt kialakult új helyzetben festékszórót, vásznat, ecsetet ragadtak, hogy megfogalmazzák a krízissel kapcsolatos gondolataikat, érzéseiket.

Célunk, hogy a kreatív emberek alkotói bátorságán keresztül hozzájáruljunk a krízisen való túljutásban, mert a művészekről és a művészetről jelen helyzetben nem csak, hogy nem mondhatunk le, hanem most egyenesen létfontosságú gyógyír a pandémia sebeire.

A felhívásra műfaji és technikai megkötések nélkül, képző- és iparművészeti alkotásokkal hivatásos és nem hivatásos alkotók jelentkezését egyaránt várjuk.

- A pályázat kiírója: Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft.

- A pályázatok beküldési határideje: 2020. augusztus 14.

- A pályázók köre: Alkotóművészek

- Beküldhető művek: Egy művész összesen két önálló művel szerepelhet, melynek mérete nem haladhatja meg a két négyzetmétert. Képzőművészeti alkotások, festmények, szobrok, sokszorosított eljárással készült műalkotások, fotók, installációk.

- Kiállításmegnyitó: 2020. szeptember 10. 18.00 óra.

- Helyszín: Művészetek Háza (3530 Miskolc, Rákóczi Ferenc u. 5.)

Technikai feltételek, a pályázat menete

I. kör

Portfolio beküldése: pdf, word, jpg formátumban; maximum két alkotás fotója; kizárólag csatolmányként (Tárhely megosztás, egyéb felhőszolgáltatás nem alkalmazható!); maximum 25 Mb méretben, az alábbi adatok megadásával:

- Személyes adatok: Alkotó neve, elérhetősége (e-mail cím, telefonszám)

- Alkotások adatai: Cím, dátum, méret, anyaghasználat, technika, műfaj (pl. festmény, fotó, print, szobor stb.)

Kérjük, hogy pályázatát ne tömörített fájlként vagy fájlküldő honlapokon keresztül juttassa el részünkre, hanem az e-mail csatolmányaként, a fentebb megjelölt adatkerettel. A pályázati anyagokat a palyazat@miskolcikultkozpont.hu email címre várjuk. A tárgyban kérjük tüntesse fel: „Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Alkotóművészek home office-ban 2020”

Díjazás: A zsűri által beválogatott művészek munkáinak fotóit album rendszerben a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. Facebook felületein folyamatosan nyilvánossá teszi, ahol a közönségszavazatok részleteiről is tájékoztatjuk az oldal látogatóit. https://www.facebook.com/mkk.ifjusagihaz/

A pályázat elbírálása: A beérkezett pályázatokat neves művészekből és művészettörténészekből álló szakmai zsűri bírálja el. A döntésről a pályázók írásbeli értesítést kapnak az általuk megadott e-mail címre. A döntés ellen fellebbezésnek helye nincs.

ZSŰRI TAGOK:

· Dr. Hajdú Ildikó a Herman Ottó Múzeum muzeológusa

· Kákóczki András a Herman Ottó Múzeum művészettörténésze

· Czifrák László restaurátor, üvegművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem szilikátrestaurátor specializáció vezetője

II. kör

A beérkezett pályázatok értékelését követően a kiválasztott művészek kiállítási szerződés elfogadásával válhatnak a kiállítás szereplőivé.

Kiválasztott alkotások: Az alkotásokat installálásra alkalmas állapotban kérjük beszállítani! Az alkotások helyszínre szállítása a művész felelőssége, ennek helyszínéről és időpontjáról emailben értesítjük.

Díjazás

- Fődíj: A zsűri által beválogatott pályaművek alkotói közül 2 fő számára lehetőséget nyújtunk önálló kiállításon való bemutatkozásra.

- Közönségdíj: A zsűri által beválogatott pályaművek alkotóit 4 fő részére, a Diósgyőri várba szóló várbelépővel jutalmazzuk.

A felmerülő kérdésekkel kapcsolatban a palyazat@miskolcikultkozpont.hu e-mail címen lehet érdeklődni.

Figyelem! A tárgyak beszállításának és a kiállítás megrendezésének végleges időpontja a koronavírus-járvány elhárításáért hozott aktuális intézkedések miatt módosulhat!


A Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft 2018/2019 évben pályázati támogatással megvalósuló projektjei


EMMI- Családbarát Munkahely Pályázat- „Job(b)” - Folyamatosan megújuló energia és mi együtt erre vállalkozunk.

NKA Közművelődési Kollégium- Országos Társastánc Gála és Hagyomány-Megújulás Közösségépítés konferencia -Ifjúsági Ház-2018. december 8.

NKA Hangfoglaló Program „30+ Újra töltve I és II” – klubkoncertek. A megvalósítás helye, alkalmak száma, időpontja: Ady Endre, Görömbölyi, és Gárdonyi Művelődési Házak, 15 alkalom, 2018. január- 2019.júliusig.

EMMI - Csoóri Sándor Alap- „Gördülő Csűrdöngölő”- pályázat táncházak megrendezéséhez. A megvalósítás helye, alkalmak száma, időpontja: Ifjúsági Ház, Vasgyári Közösségi Ház, Ady Endre, Görömbölyi, és Gárdonyi Művelődési Ház 7 alkalom, 2018. novembertől 2019. áprilisig.

EMMI- Nemzeti Tehetség Program- „Mindenem a tánc, az alkotás „– A jövőnk alapja a jelen tehetségei” a KÖDMÖN Formációs Táncegyüttes Tehetséggondozó csoportjának fejlesztése. A megvalósítás helye, alkalmak száma, időpontja: Balatonmáriafürdői szaktábor és Ifjúsági Ház, 2018. augusztus 9.-2019. április 13-ig. (3 napos tábor, 60 órás tehetségfejlesztés, bemutatók és versenyek)

NKA Népművészeti Kollégiuma – Tavaszi Kis Borsodi Fonó- Tájegységek találkozása. Diósgyőri Vár, 2019. május 31-június 1.

Pályázatok Miskolc Város Szociális Jóléti Alapjához- Nyugdíjas Klub, Kertbarát Kör- Ady Endre Művelődési Ház, Nagyi Klub-Ifjúsági Ház- folyamatos megvalósítás.

Pályázatok Miskolc Város Sport Mecénás Alapjához- Miskolci Mazsorettek és a KÖDMÖN Formációs Táncegyüttes versenyeztetéséhez- Ifjúsági Ház- folyamatos megvalósítás.

NKA Könnyűzenei Kollégiuma - 30y koncert megvalósítása - Művészetek Háza, 2019. szeptember 27.

NKA Közművelődési Kollégium- Balatonmáriafürdői tábor - IV. „Tűz, víz, ritmus és csend” -társastánc és mazsorett szakmai tábor. A megvalósítás helye, időpontja: Balatonmáriafürdői Ifjúsági Tábor, 2019. augusztus 9-16.

NKA Kulturális Fesztiválok Kollégiuma- Középkori Forgatag a Diósgyőri várban. 2019. július 27-27-28.

NKA Közművelődési Kollégium: VII. Miskolci Nemzetközi Mazsorett Találkozó és A mazsorett csoportok múltja, jelenje, jövője című szakmai konferencia megrendezése 2019. szeptember 22.

EMMI- Családbarát Munkahely Pályázat- „Job(b)” II. - Folyamatosan megújuló energia és mi együtt erre vállalkozunk. 2019. aug1-2020. június 30.

Alaptevékenysége a gyermek és ifjúsági korosztály művelődési, szabadidős és kulturális programjának szervezése, a közösségépítés, a mozgásművészet, a civil szervezetek támogatása, az állami és városi ünnepek, konferenciák, előadások szervezése. Az intézmény támogatja a civil társadalom rendezvényeit, ezen belül is kiemelt figyelmet fordít az esélyegyenlőség biztosítására. Programjaival közéleti teret biztosít a város lakóinak. Egyedülállóan fogja össze a különböző művészeti ágakat: intézményeiben helyet ad komoly-, könnyű, és világzenei koncerteknek, táncnak, irodalomnak, színházi előadásoknak, filmnek és képzőművészetnek, tudományos-, és ismeretterjesztő előadásoknak. Ismert és elismert művészeti csoportjai: a Ködmön Formációs Táncegyüttes és a Miskolci Majorette Együttes.

DOKUMENTÁCIÓK


A Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. fenntartásában működő KÖDMÖN Formációs Táncegyüttes C csoportja a 2021/2022. évben is a NEMZETI TEHETSÉG PROGRAM támogatásával valósította meg számos programját.